Treková a turistická obuv Terenno High

Jak vybrat boty na turistiku?

Turistika není jenom o chůzi – je to cesta k objevování, relaxaci a výzvám. Boty, které vybereš, rozhodnou, jestli si budeš užívat každý krok, nebo budeš po pár hodinách proklínat každý kámen na cestě.

Pojďme se podívat, jak vybrat boty, které ti budou sloužit a nezradí.

Treková a turistická obuv Terenno High

Terén a výběr obuvi

Turistická obuv se liší podle typu aktivity. Máš lehké turistické boty pro nenáročné výlety, trekové boty pro náročnější terény a pak máš boty pro horskou turistiku, které jsou robustní , ideálně kotníkové a připravené na vše. U nás najdeš všechno – od lehkých Recado XTR O2 Low až po odolné Hombre High.

Jak vybrat ty pravé boty pro tvoji aktivitu?

Nejdřív si polož otázku, kam se chystáš. Na lehké výlety? Camos Low ti nabídnou pohodlí a flexibilitu, jsou lehké a příjemné. Do hor? Pak se podívej na Terenno Green High, které ti poskytnou potřebnou oporu a ochranu.

Klíčové vlastnosti, na které se zaměřit

Při výběru bot je důležité zaměřit se na několik klíčových vlastností: pohodlí, funkčnost, odolnost, voděodolnost a prodyšnost. Například náš model Peak je  ideální kombinací těchto vlastností, a to vše v moderním designu.

Materiály a technologie

Výběr správného materiálu a technologie je klíčový. Vibramové podrážky nabízejí vynikající trakci, zatímco membránya REGI-TEX zajišťují neviditelný štít ve tvých botách. 

Jak vybrat obuv podle náročnosti výpravy?

Treková obuv Peak Green High

Pro turisty, co si chtějí užít pohodový den v přírodě

Pokud tvoje turistické výlety nejsou příliš náročné, hledáš boty, které ti nabídnou pohodlí a lehkost. Boty jako Recado XTR O2 Low jsou ideální pro ty, co hledají komfort a nechtějí se tahat se zbytečně těžkými botami.

Pro vášnivé turisty, co milují výzvy

Jsi ten typ, co si rád vyzkouší náročnější terény? Pak potřebuješ boty, které ti poskytnou oporu, ochranu a stabilitu. Něco jako Terenno Green High – ty ti dají jistotu v každém kroku, i když to zrovna není procházka růžovým sadem.

Pro ty, kteří si turistiku užívají na maximum

Pokud tě čekají vícedenní treky nebo náročné horské túry, potřebuješ boty, které to s tebou vydrží. Boty, které jsou připravené na déšť, bláto, skály a cokoli mezi tím. Na to jsou jako stvořené  Peak Green High nebo  Filipo XTR O2 High, které ti nabídnou vše, co potřebuješ pro dlouhé výlety.

Jak vybrat obuv podle náročnosti výpravy?

Správná péče o trekovou a outdoorovou obuv je klíčová pro její dlouhodobou životnost. Pravidelné čištění, impregnace a ošetření jsou základ. Na čištění používej šetrné přípravky určené k ošetření obuvi, my doporučujeme jemný čisticí přípravek Profi Care. Na impregnaci nubukové usně používej lehký impregnační sprej Profi Waterstop, který obuv ochrání a zároveň zachová vlastnosti membrány. Starej se o boty tak, jak bys chtěl, aby se tvé boty staraly o tebe. Odvděčí se ti dlouhou životností. 

Treková obuv Terenno Black High

Pamatuj, že správná obuv je klíčem k nezapomenutelným zážitkům. Vyber si boty, které ti budou partnerem na každém tvém dobrodružství. Boty, které ti umožní jít dál, za lesy, řeky a moře,  až na místa, kam už ani slunce nesvítí. A umožní ti užít si každý okamžik na cestě.

Tak co, machře, jsi připraven vyrazit na výlet s těmi správnými botami?

Náš tip: I když máš top trekové boty, nezapomeň si na vícedenní výlety přibalit lehké nazouváky nebo sandály. Tvé nohy ti poděkují, až v tábořišti vyměníš těžké boty za něco lehčího.

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu
Doprava zdarma na vratky
Prioritní reklamace do 15 dnů
Registruj se

Mohlo by Vás ještě zajímat

Impregnace obuvi
Rady a tipy

Jak prodloužit život svým pracovním botám: Tipy pro péči o obuv

Machře, pokud chceš, aby ti pracovní boty sloužily co nejdéle, pak je třeba je rozmazlovat. Přinášíme ti pár fíglů, jak na to.
Přečíst
Rady a tipy

Dopřejte svým nohám zdravotní komfort už tohle léto

Protože pohodlí a zdravotní benefity jsou vlastnosti, na které je nutné se při výběru obuvi zaměřit jako první. Naštěstí to neznamená, že boty musí vypadat jako klasické pantofle z výloh zdravotních potřeb.
Přečíst
Rady a tipy

Cítíte se po chůzi unavení? Možná za to můžou ploché nohy

Trpíte bolestí kolen, kyčlí nebo vás často bolí hlava? Přesvědčte se, jestli náhodou nejde o ploché nohy.
Přečíst

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu

Doprava zdarma na vratky

Prioritní vyřešení reklamace do 15 dnů

Zákaznická
podpora

Otevírací doba

Po–Pá: 8.00–15.00

Tel. číslo