Dopřejte svým nohám zdravotní komfort už tohle léto

Pohodlí a zdravotní benefity jsou vlastnosti, na které je nutné se při výběru obuvi zaměřit jako první. Naštěstí už to neznamená, že boty musí vypadat jako klasické pantofle z výloh zdravotních potřeb. Obouvejte stylové volnočasové nazouváky, ve kterých vydržíte chodit celý den, ať už hledáte obuv do práce, nebo na vycházku do města.

 

Korek je extrémně všestranný přírodní materiál, který navíc patří mezi obnovitelné zdroje. Jedná se o odumřelou kůru dubu korkového, kterou dobře znali lidé už ve 14. století. Hojně se využívá pro výrobu vinných zátek, podlah, obložení stěn – a to pro svou lehkost, pevnost, nehořlavost a voděodolnost. Stále častěji se korek prosazuje i v módním průmyslu, ať už se jedná o kabelky nebo obuv. Právě boty se z korku vyráběly již ve středověku a teď nastal čas se vrátit ke kořenům.

 

KORKY se staly oblíbenou volnočasovou obuví právě na léto. Jejich název to říká jasně – jsou vyrobeny ze 100% přírodního korku. Díky tomu, že v podešvi není jiná materiálová příměs, je obuv velice lehká, a tak se vaše nohy i po celém dni budou cítit příjemně. Silná vrstva korku v podešvi navíc izoluje chodidlo od chladu i horka, proto je stále zachován optimální tepelný komfort.  I z toho důvodu se dají nosit na cestách, doma jako přezůvky, ale klidně i v práci jako pracovní obuv. KORKY přinesou zdravotní benefity kloubům, chodidlům i páteři zejména těm, kteří pracují v gastronomii, zdravotnictví, prodejnách, ale i uplatní se i při sedavém zaměstnání v kanceláři.

5 důvodu, proč jsou KORKY dobrá volba
  1. Svršek respektuje přirozenou anatomii lidské nohy – obuv skvěle padne.
  2. Unikátní stélka z lehkého přírodního korku je podporou pro příčnou i podélnou klenbu.
  3. Výrazná patní miska zajišťuje dobrou stabilitu a správné postavení patní kosti.
  4. Velmi lehká a pružná podešev EVA s žebrovaným dezénem přináší příjemně měkký došlap při chůzi.
  5. Podobně mechová podešev tlumí nárazy při chůzi po tvrdém podkladu.

 

 

KORKY jsou obuv ideální na jaro a léto, protože kožený povrch stélky má vysokou savost a prodyšnost, takže zajišťuje chodidlům celodenní pocit svěžesti i v tom největším pařáku. „Podešev z lehčeného EVA materiálu přispívá spolu s korkem k velice nízké hmotnosti obuvi. Máte-li široké, nebo naopak úzké chodidlo, nazouváky vám budou i tak držet na nohou. Všechny přednosti nazouváků pocítíte až po 5 dnech jejich používání, kdy se boty přizpůsobí vaší noze a budou skutečně pohodlné,” říká Robert Kunorza, výkonný ředitel Bennonu.

Díky nastavitelnému zapínání kovovými přezkami KORKY přizpůsobíte přesně šířce svého chodidla. Pro větší pohodlí je doporučujeme vybrat o číslo větší. Vybírat můžete z několika barevných variant, přičemž bílé, růžové a zelené mají pro pohodlné nošení ženám vyšší klínek.

Mějte na paměti, že aby vám boty dlouho sloužily, není vhodné je nosit do deště a mokrého prostředí. 

 

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu
Doprava zdarma na vratky
Prioritní reklamace do 15 dnů
Registruj se

Mohlo by Vás ještě zajímat

Treková a turistická obuv Terenno High
Rady a tipy

Jak vybrat boty na turistiku?

Turistika není jenom o chůzi – je to cesta k objevování, relaxaci a výzvám. Boty, které vybereš, rozhodnou, jestli si budeš užívat každý krok, nebo budeš po pár hodinách proklínat každý kámen na cestě.
Přečíst
Impregnace obuvi
Rady a tipy

Jak prodloužit život svým pracovním botám: Tipy pro péči o obuv

Machře, pokud chceš, aby ti pracovní boty sloužily co nejdéle, pak je třeba je rozmazlovat. Přinášíme ti pár fíglů, jak na to.
Přečíst
Rady a tipy

Cítíte se po chůzi unavení? Možná za to můžou ploché nohy

Trpíte bolestí kolen, kyčlí nebo vás často bolí hlava? Přesvědčte se, jestli náhodou nejde o ploché nohy.
Přečíst

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu

Doprava zdarma na vratky

Prioritní vyřešení reklamace do 15 dnů

Zákaznická
podpora

Otevírací doba

Po–Pá: 8.00–15.00

Tel. číslo