Voděodolnost FILIPA XTR O2 HIGH v pohybu

Při výběru obuvi často všichni potřebujeme vědět, zda do bot nezateče, když si je vezmeme v zimě nebo na delší trek mokrým terénem. Proto je potřeba vybírat boty s membránou, která zajistí jak voděodolnost, tak i zároveň žádoucí prodyšnost. Kvalita je u nás na prvním místě, a proto je naše laboratoř vybavená i zařízením, které testuje voděodolnost produktů přímo v pohybu. Co to znamená?

Po upevnění obuvi do stroje dochází k jejímu ohýbání pod úhlem 45° a je tak simulována lidská chůze. V přístroji je voda ve výšce přibližně 1 cm nad horní hranici podešve a vložené elektrody vevnitř obuvi snímají případný průsak do vnitřního prostoru. Přístroj tak umožňuje detekovat technologické nepřesnosti u obuvi s membránou a pomáhá nám vylepšovat kvalitu konstrukce obuvi.

Jak si vedlo v tomto testu FILIPO XTR O2 HIGH? Norma udává, že během 80 minut nesmí do obuvi prosáknout voda. Tyto hranice však nechává Filipo daleko za sebou, díky voděodolné membráně REGI-TEX totiž voda dovnitř neproteče ani po 480 minutách a 26 516 ohybech. A to je docela slušný výsledek, co myslíte?

 

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu
Doprava zdarma na vratky
Prioritní reklamace do 15 dnů
Registruj se

Mohlo by Vás ještě zajímat

Otestováno v laboratoři

Se Stingerem bez nebezpečného jiskření

Jak vybrat pracovní boty vhodné do vyhrazených EPA prostorů? Nejeden machr by vám správně odpověděl, že je potřeba mít obuv s ESD vlastnostmi.
Přečíst

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu

Doprava zdarma na vratky

Prioritní vyřešení reklamace do 15 dnů

Zákaznická
podpora

Otevírací doba

Po–Pá: 8.00–15.00

Tel. číslo