Bosky, parťák pro cestovatele

Plánování jarních výletů a letních dovolených je tady. Jak se správně na tyto cesty připravit a sbalit? Každý, kdo už pár výletů zažil, ví, že je důležité myslet na pohodlnost, lehkost a praktičnost. Ať už se jedná o lehký batoh či to, co batoh obsahuje, nebo o pohodlné boty. Například Bosky jsou lehké, nezaberou moc místa, a hlavně najdou své využití všude – na pláži, na výšlapu i ve městě. Nebo třeba při cestě kolem světa.

Slávek Král za posledních více než 9 let dvakrát objel svět stopem a na každém kontinentu strávil minimálně půl roku. Nepotřebuje moc peněz – cestuje jen stopem, kempuje a často dobrovolničí. Nastopoval přes 300 000 km v 86 zemích světa a 21 státech v USA. Napsal knihu Stopařův průvodce zeměkoulí a je zapsán v knize rekordů za největší vzdálenost ujetou autostopem. A právě Bosky budou součástí dalších Slávkových dobrodružství.

 

„Rád nosím barefooty, a to všude – nejen při cestování a na turistiku, ale i do města, práce nebo na krátké procházky. Proto se staly Bosky mým nejlepším parťákem. Největší radost z nich zažívám při vícedenních přechodech v přírodě „na těžko”. Proč na „těžko”? Protože zatím neumím jít „na lehko”, na týdenní výlet mívám batoh s váhou kolem 12 kg, který obsahuje jídlo, věci na kempování, techniku a granule pro pejsky. I s takovou zátěží se mi s Bosky chodí skvěle. Kořeny a malé kamínky, které by mohly být problémem, vidím spíš jako výhodu, protože se tak cítím víc v přírodě a užívám si její článkovitost. Extrémem byl pro mě přechod Malé Fatry, kde se na některých úsecích jde po skalách a Bosky překvapily tím, jak dobře drží. Kloužou méně než klasické boty, protože se zachytávají o malé výstupky kamenů. Další výhodou je rychlé schnutí, takže ranní rosa nebo přeskakování potůčků není problémem. Rozdíl od klasických bot vnímám hlavně ve váze. Bosky jsou mnohem lehčí – když se z nich přezouvám do klasických bot, tak vnímám, že všechny jsou najednou oproti nim hrozně těžké. Proto když můžu, obuji se do Bosek. Teď v zimě je používám mnohem méně, ale kamarádi mi doporučili používat ponožky z ovčí vlny nebo se neustále pohybovat. Tak se těším na příští zimu, kdy tyhle rady vyzkouším,“ říká své zkušenosti cestovatel Slávek Král.

Lidské nohy jsou přizpůsobeny chodit bosky a nepotřebují žádnou oporu, proto dlouhodobé nošení úzkých nebo stažených bot může mít pro nohy nežádoucí důsledky. Bosky patří k barefoot botám, které tyto problémy nezpůsobují. Mysleme na naše zdraví a pohodlí nejen při cestování. Choďme Bosky!

Lucie Makovská

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu
Doprava zdarma na vratky
Prioritní reklamace do 15 dnů
Registruj se

Sleva 5 % pro Klub Machrů

Přidej se do Klubu Machrů jednoduchou registrací. Členství je zdarma a obratem získáš kromě slevy i další výhody.

30 dní na vrácení a výměnu

Doprava zdarma na vratky

Prioritní vyřešení reklamace do 15 dnů

Zákaznická
podpora

Otevírací doba

Po–Pá: 8.00–15.00

Tel. číslo